MENÜ

 

Mennyi időt feküdjek be?

Az attól függ, hogy milyen gépben, melyik csokicső található? A pontosítás érdekében kérdezd a stúdió alkalmazottját!

Az általános ajánlás

Adott mennyiségű barnulás elérése az idő függvényében.

CsövekBarnulási időBarnulási időBarnulási időBarnulási idő
Hagyományos csövek 7 12 17 22
Intenzív csövek 7 11 15 19
Chocolate Brown Csokicső 6 9 12 15

Milyen veszélyek leselkednek rátok a szoláriumban?

Az egyetlen és legfontosabb dolog a megelőzés és a mértékletesség. Ha túlzásba viszitek a szolizást leéghettek, ami köztudottan egészségtelen. Semmi mást nem kell tennetek csak megfelelő szoláriumozási időt választani a szoliban. Ezt úgy tudjátok biztonságosan beállítani, ha tudjátok mikor szoliztatok vagy napoztatok utoljára? Ha 2-3 hétnél régebben, az olyan mintha előröl kezdenétek a barnaság építését. Így maximum 6 percet szolizzatok! (ezek a számok a csokicsövekre vannak beállítva, de abból nem lesz baj, ha minden más esetben is betartjátok) Az esztétikus bőrszín elérése lassú folyamat, legalábbis lassabb, mint gondoljátok, így mindenképpen szükség van a türelmetekre. Ne akarjátok a folyamatot, sem hosszabb szolizási időkkel, sem sűrűbb szolizással befolyásolni, mert nem lehet! A leégést minden esetben el kell kerülni, mert tudjátok csak az ésszerű mértékű szoláriumozás lehet egészséges!

Az ésszerű szoláriumozás szabályai

Fehér bőrűeknek

A legfontosabb a Ti esetetekben megérteni, hogy nem tudtok olyan barnák lenni mint az alapvetően kreol bőrűek. Ezért ne is akarjatok olyanok lenni! Elővigyázatos és türelmesnek kell lennetek. Nem szabad gyors és látványos eredményt várni, elégedjetek meg a világosabb bőrszínnel és csak lassú barnulásra számítsatok, ne akarjátok felülmúlni saját határaitokat. A szoláriumozás és a napozás fontos számotokra is, de nagyon kis intervallumokra menjetek (Pl: 4perc) és csak nagyon keveset tartózkodjatok napon (még faktoros krémmel bekenve is!) Ne feledjétek, hogy csak lassan és türelmesen tudtok eredményt elérni. A Ti esetetekben csak a rendszeres, lassú, türelmes „építkezés” működhet!

A csokicsöves szolikba maximum 6 percre menjetek és az első két esetben jöjjetek ki 4 percnél. (Nem baj, ha elvesztetek 150-200 Ft-ot az idő előtti kiszállással, a biztonság az első) Helyezzétek előnybe a kisebb csőszámmal rendelkező és „gyengébb” gépeket. A harmadik alkalom után már kifejezetten elégedettek lesztek. A szolizások között mindig hagyjatok ki minimum 2-3 napot. Ha valamilyen oknál fogva két hétnél több kimaradt, kezdjétek előröl a folyamatot. Az egészséges megfelelő „enyhébb” bőrszín elérése után a megtartás havi 4-6 alkalmat igényel, de csak nagyon kevés időkkel. Ha tudjátok magatokról, hogy nem tudtok leégés nélkül (nagyon kevés időkkel sem) barnulni, ne szoláriumozzatok és ne is napozzatok!

A színmegtartáshoz használhattok szoláriumozás utáni krémeket.

Átlagos bőrűeknek

Ezzel a szoláriumcsővel úgy tudtok barnulni, ahogy még soha! Fontos azonban, hogy megfelelően tudjátok használni. Ez a szoláriumcső család alapvetően nem tartozik az „égetős” szoláriumcsövek kategóriába, de minden esetben célszerű biztonságos kereteket felállítani. Ez a Ti esetetekben is a „kényelmetlenebb” rendszeres, de kisebb barnító időkkel való alapozás. Ne akarjatok heti egyszer hosszabb (15’) időre befeküdni, inkább két hét alatt három alkalommal, vagy négynaponta szolizzatok kevesebb (6’-9’) időket. Lényeges, hogy ne essetek túlzásokba. A kezdeti szakaszban maximum csak 6 percre menjetek. Nem kell több még ha „bírnátok” sem, mert a megfelelő alapozás meghozza gyümölcsét! Csak megfelelő és ésszerű alapozással érhetitek el, hogy ritkábban tudjatok járni a „fenntartó” időszakban. A 6 perces kezdések után leghamarabb a 3-4. alkalom után menjetek csak 9 percre. Így már biztonságosan tudtok szolizni bőrötök felkészültté válik, de ezután se akarjatok 12 percnél többre menni. A legfontosabb a rendszeresség. Ha nem hagytok ki hosszabb időszakokat (2 hét) bőrötök belső faktorszintje magas marad, így csak a ritkább (kényelmesebb) fenntartásra kell csak összpontosítanotok. Mindenkinek kifejezetten ajánljuk a szolárium kozmetikumok használatát. A megfelelő szolárium kozmetikum nagymértékben lassítja a bőrszín „kikopását”. Fontos hogy a kapott bőrszínt minél tovább élvezhessétek, ezért célszerű önbarnító tartalmú utáni krémekkel, testápolókkal hosszabbítani a hatást. Havi 6-8 alkalomnál ne akarjatok többet szolizni!

Kreol bőrűeknek

A Ti esetetekben nagyon fontos a határok megértése és betartása! Mivel bőrötök kiemelkedően reagál a napozásra és a szolizásra, könnyen barnultok és nagyon sötét barnára. Ez önmagában nagyon jó, de törekednetek kell arra, hogy ez így is maradjon. Nem szabad úgy gondolni „sértetlenek” vagytok, és bármit „kibír” a bőrötök. Fontos hogy komoly szabályokat hozzatok a szolizások száma és mértéke tekintetében, és be is tartsátok azokat. A barnulás a védekező reakciója a bőrnek, tehát minél barnábbak vagytok, egyre kevésbé barnultok. Ez azt eredményezi, hogy egyre több időt kell a szolárumban eltöltenetek, minél barnábbak akartok lenni. Célszerű azonban, egy kevésbé „fekete” bőrszínt céloznotok, még ha nem is látjátok kellően barnának magatok. Kevesen tudják, hogy a bőr rendelkezik felső bebarnulási határral, ahol már nem barnul tovább. Célszerű ettől az állapottól távol maradni, megfelelő „felső határ” betartásával még anyagilag is jobban jártok. A hiperpigmentáltságot nem mindig látjátok magatokon, nem igazán szexi, sőt épp az ellenkezője. A megfelelő bőrszín elérése után havi 6-8 alkalomnál ne szolizzatok többet és inkább kevesebb időkre (9’) menjetek. Ne akarjatok „brutálisan” barnák lenni és kérdezzétek meg barátaitokat ismerőseiteket, hogy mennyire vagytok azok mert lehet, hogy csak kevésbé látjátok magatokon… Ne feledjétek a kevesebb néha több!

A számos biopozitív hatást az egészségügyi információk között olvashatjátok. Azonban minden pozitív hatás csak akkor érvényes, ha az alábbiakat maradéktalanul betartjátok.

A Csokicső® használat szabályai

1. A számotokra megfelelő bőrszín elérése lassú biokémiai folyamat, ne akarjátok, hogy gyorsabb legyen, mert sosem lesz az! Ez egészségesen 2-3 hét, a „hétvégi bulikra” kellő időben kell felkészülni, ha lemaradtál ne ronts tovább a helyzeten. Rendszeresen, ésszerűen és türelmesen alapozzatok. Ez gyorsabban nem megy!

2. Ha lehet, hagyjatok magatokon valami ékszert, mert az mindig emlékeztetni tud „honnan indultál”. Nagyon jó, ha látjátok a különbséget, mert így kevésbé hiszitek azt, hogy alig vagytok barnák!

3. Sose vigyétek túlzásba a szolizást! A túlzott szolizás nem egészséges, na nem kell egyből rosszindulatú daganatokra gondolni, mert azért azt általában megelőzi a szervezet részéről egy-két komoly előjelzés, de a kis baj is baj. Nem hiszem, hogy akár egy átmeneti napallergia bárkinek hiányozna!

4. Ne akarjatok túlbarnult bőrszínűek lenni! Egyrészt, mert egyáltalán nem néz ki jól, másrészt, mert nem egészséges. Ha a nagyon sötét színeket kedvelitek, inkább használjatok önbarnítót. (mondjuk annak semmilyen biopozitív hatása nincs, de nem is lehet túlzásba vinni)

5. Soha ne szolizzatok három napon belül kétszer vagy sűrűbben! Minden szolizás között hagyni kell legalább három napot. Természetesen ez idő alatt napozni sem lehet.

6. Törekedjetek a megfelelő mértékű, átgondolt, ésszerű, rendszerességre, még ha eleinte kényelmetlenebb is, mert azt leszámítva, hogy egészséges, még pénztárcabarát is!

7. Minden esetben csukva kell tartani a szemet szolizásnál és célszerű védőszemüveget használni. Soha ne tartsátok nyitva szemeteket szolizás közben, ez nem játék!

8. Kérjetek információt a személyzettől, ha úgy érzitek nincs képbe, vagy nem érdekli a dolog keressetek inkább más szoláriumot!

9. Szoláriumozás közben ne használjatok olyan krémet ami nem kifejezetten szoláriumozás előtti kozmetikum, mert lehet, hogy fototoxikus és bőrkárosodást okozhat.

10. A sminket és a bőrre fújt parfümöt is távolítsátok el szolizás előtt.

Köszönjük, hogy ellátogattatok oldalunkra! Kérlek, fogadjátok meg az itt szereplő ajánlásokat, mert a Ti érdeketekben tettük azokat!

 

Asztali nézet